info@mediasi.si +386 1 52 02 300

Klinična in industrijska mikrobiologija

BD Diagnostics - Diagnostic systems

Program pokriva področje medicinske, industrijske, farmacevtske in veterinarske mikrobiologije. V naboru izdelkov je zajeta celotna procedura obdelave kužnine, torej od odvzema in transporta kužnine v laboratorij, precepitve na ustrezna gojišča, identifikacija povzročiteljev bolezni ter testiranje njihove občutljivosti na antibiotike.

Omenjene produkte dobavljamo vsem pomembnim zdravstvenim ustanovam v Sloveniji, ki se ukvarjajo z laboratorijsko diagnostiko povzročiteljev bolezni. Med produkti, ki jih razvija BD in so vodilni na področju mikrobiologije so predvsem gojišča, sistemi za hemokulture Bactec, sistemi Bactec MGIT 960 za določanje TBC, TLA (Total Lab Automation – Kiestra), sistemi Phoenix za avtomatsko ID/AST, sensi diski za ATB ter molekularni kiti za določanje prisotnosti povzročiteljev bolnišničnih okužb (MRSA, VRE, Cdiff, Strep B,..).

Don Whitley Scientific (DWS)

Podjetje DWS iz Velike Britanije je vodilno na področju razvoja sistemov za gojenje anaerobnih in mikroaerofilnih mikroorganizmov. V ta namen proizvajajo komore različnih kapacitet, v katerih vzpostavljajo ustrezne pogoje rasti za omenjene mikroorganizme. Poleg tega razvijajo tudi komore za gojenje različnih vrst celičnih kultur (Hypoxy).

Oxypharm

Francosko podjetje Oxypharm razvija Glosair sisteme za dezinfekcijo prostorov v zdravstvenih ustanovah (bolniške sobe, operacijske dvorane, sobe za kompaktno izolacijo,...). Kot aktivno učinkovino v kartušah uporabljajo vodikov peroksid (H2O2).

Kontaktirajte nas

in vam z veseljem odgovorimo